pr_clanek
15. led 2024
58 

Rodinná dovolená na Slovensku může být nezapomenutelný zážitek. Co musíte vidět?

Slovensko je jen kousek od nás, snadno se tam dostanete autem a čeká tam na vás hodně zážitků. Možná tomu nevěříte, ale dovolená u našich sousedů může být stejně dobrá jako dovolená někde daleko v zahraničí. Poradíme vám, kam můžete vyrazit s dětmi a jaká místa byste rozhodně neměli vynechat. Stačí si vybrat jednu z oblastí Slovenska a vyrazit na průzkum.

Turistika v Dëmanovské dolině

Oblast Nízkých Tater nabízí mnoho míst, kam se můžete vydat i s menšími dětmi. Některé z nich pro ně budou zaručeně obrovským zážitkem, stejně jako pro dospělé. Podívat se můžete na přírodní krásy, vysoké hory i podzemní tajemství. Nezapomeňte na kouzelné ubytování, které nabízí rodinné apartmány Liptov. Záleží pouze na vás, jestli chcete jít do hor, do podzemí, užít si vodní radovánky v létě nebo lyžování v zimě. V této oblasti stojí za návštěvu:

  • Demänovská jeskyně slobody,
  • Demänovská ledová jeskyně,
  • naučná stezka Demänovská dolina,
  • výšlap (nebo lanovka) na Chopok.

Historické město Bratislava

Bratislava, hlavní město Slovenska, láká svým historickým šarmem. Procházejte úzkými uličkami Starého Města, obdivujte hrad na kopci a nezapomeňte navštívit i nejstarší náměstí v zemi - Hlavné náměstí. Pro děti tu najdete také zajímavá muzea a atrakce. V případě, že se vám něco na dovolené stane, stačí využít objednání k lékaři online, které funguje i na Slovensku. Díky tomu budete neustále v klidu, že je vaše rodina v bezpečí.

Spišský hrad a Spišská kapitula

Spišský hrad, zapsaný na seznamu UNESCO, patří k největším středověkým pevnostem v Evropě. Nedaleko něj se nachází Spišská kapitula, komplex klášterních budov s nádherným výhledem na okolní krajinu. Prozkoumejte společně historii a archeologické poklady. Tento výlet bude skvělý hlavně pro větší děti, které již ocení historii tohoto místa.

Termální koupaliště v Piešťanech

Při rodinné dovolené nesmí chybět odpočinek a zábava v termálních koupalištích. Piešťany nabízejí moderní lázně s termálními bazény a tobogány, což je ideální pro rodiny s dětmi. Relaxujte ve vodě a nechte stres za sebou. Šiknou se párová trička, ve kterých můžete na dovolené zažít mnoho dobrodružství. Ale také hodně odpočinku. Taková trička si nikdy před dovolenou nezapomeňte přibalit do kufru.

Dreveník - Drevenice Vlkolínec

Dreveník Vlkolínec je malebná vesnice zapsaná na seznamu UNESCO, známá pro své tradiční dřevěné domy. Prožijte atmosféru minulých století a projděte se úzkými uličkami mezi malebnými staveními. Pro rodiny je to fascinující pohled do slovenské historie, která se tolik podobá té naší. Můžete s dětmi probrat i trochu historie nebo podobností s našimi vesnicemi.

Národní park Slovenský ráj

Slovenský ráj láká milovníky dobrodružství. Skály, soutěsky a vodopády vytvářejí unikátní krajinu. Vydejte se na trasy vhodné pro rodiny, kde můžete překonat dřevěné lávky nad propastmi a prozkoumat tajuplné jeskyně. Samotný národní park má připravené takové krásy, kterým nebudete chtít věřit. Navíc strávíte s rodinou hodně času v čisté přírodě. V této oblasti můžete také navštívit:

  • Tomašovský výhled,
  • Soví skála,
  • Prielom Hornádu,
  • Suchá Belá.

Červený Kláštor a Pieninský národní park

Užijte si klid a krásu Pienin na plavbě na člunu Dunajcem. Při plavbě kolem Červeného Kláštera si vychutnáte nádherné scenérie a s rodinou můžete pozorovat pestrý život vodního prostředí. Pieninský národní park nabízí mnoho tras pro pěší výlety s výhledy, které si zamiluje celá rodina.

Slovensko skrývá mnoho pokladů pro rodinnou dovolenou. Od horských vrcholů až po historická města a termální lázně - tato destinace má co nabídnout pro všechny členy rodiny. Připravte se na nezapomenutelný zážitek a objevte krásy Slovenska společně.


Zdroj fotografií: stock.adobe.com

Začni psát komentář...

Odešli