vlaxyz
2. srp 2021
903 

Jaký vybrat čistič do kuchyně?

Dezinfekci domácnosti máme za sebou. Ale co taková mastnota a špína v kuchyni? Taky se Vám po tom skvělým nedělním obědě nechce uklízet? Když Stárko leží na gauči a ty s plným břichem musíš drhnout sporák? S produkty, které Vám dnes představím to bude hračka!

Základ je: "Utři to, než to zaschne!". Když totiž kolem toho zaschlýho vajíčka budeme týden chodit, nemůžeme si stěžovat, že ten čistič to nepustil. Kdo uklízí průběžně a včas, ten se prostě nenadře. Vždycky, ale opravdu vždycky čekáme, než spotřebiče vychladnou. Uvař si kafe a v klidu si ho vypij. Špína neuteče a Stárko to za tebe taky neuklidí, neměj strach. Rukavice na ruce a jdeme na to!



Sanytol čistič kuchyně

Sanytol čistič kuchyně je všemi oblíbený a často zmiňovaný. Je to pochopitelné, protože jako jeden z mála si poradí s mastnotou a obsahuje dezinfekční přísady. Kuchyni nám vyčistí a zároveň vydezinfikuje. Dokonce si poradí i s Herpes simplex a chřipkovým virem. Je vhodný na řadu materiálů a ploch jako jsou například: sporáky, trouby, dřezy, nerezové povrchy, omyvatelný kuchyňský nábytek apod.

Sanytol není tak agresivní, jako jeho kolegové. Můžu s ním pracovat i v menší místnosti a jeho aerosoly mě tak nedráždí. Ale pořád je to čistič. Takže pozor na oči a kůži.

Sanytol čistič kuchyně

Sanytol čistič kuchyně si poradí jak s mastnotou tak usazeninami v kuchyni. Zároveň odstraňuje až 99,99% mikroorganismů. Čistí, dezinfikuje a je šetrný k povrchům. Neobsahuje chlor a je biologicky odbouratelný.

Průměrná cena v době publikace článku je 90Kč.


Cif Ultrafast Kuchyň

Cif Ultrafast Kuchyň je můj další oblíbený prostředek. Mám ho neustále doma. Je to perfektní bojovník s mastnotou. Používám ho výhradně na naši plynovou desku. Nesmí se používat na lakované povrchy, přírodní linoleum a porézní materiály.

Cif je více agresivní. Když s ním drhnu kuchyni, používám rukavice a mám otevřená okna. Jeho aerosoly opravdu dráždí v krku, takže s ním nedoporučuji čistit malé a nevětrané místnosti.

Cif Ultrafast Kuchyň

  1 zkušenost

Cif Ultrafast Kuchyň bude Váš pomocník pro běžný úklid v kuchyni.
Povrchy nemusíte namáhavě drhnout. Stačí jen nastříkat a setřít. Povrchy zanechá zářivě čisté. Snadno si poradí se skvrnami od jídla, kávy, s mastnotou i vodním kamenem.

Průměrná cena v době publikace článku je 60Kč


Cillit Bang odmašťovací sprej do kuchyně

Cillit Bang odmašťovací sprej do kuchyně není až tak známý. Sama jsem ho objevila až nedávno. Jeho čistící funkce mě ale mile překvapili.

Poradí si jak s mastnotou, tak vodním kamenem. Nemá problém ani se zaschlou špínou. Největší výhoda je, že nezanechává za sebou šmouhy. Jediné co bych mu vytkla je, že se nesmí používat na sklokeramické a dřevěné povrchy. Což je v kuchyni celkem problém. Za mě je to taková zlatá střední cesta.

Cillit Bang odmašťovací sprej do kuchyně

Cillit Bang odmašťovací sprej do kuchyně slouží především k odstranění mastnoty. Poradí si i se zaschlým nebo zapečeným jídlem.

Průměrná cena v době publikace článku je 86Kč


Savo kuchyně

Savo kuchyně používám na každodenní běžný úklid. Je to jeden z mála přípravků u kterého se na účinnost nemusí čekat. Stačí jedna minuta. Obsahuje antibakteriální přísady. Nesmí se používat na lakované a malované plochy, linoleum a mramor.

Nevýhoda je, že smrdí po Savu. Savo má prostě svou typickou vůni. Když přijdeš do čerstvě uklizené místnosti, tak zaručeně poznáš, že se tam uklízelo. Já se přiznám, že tu vůni miluji, ale znám hodně lidí, kterým prostě vadí. Jeho aerosoly dráždí podobně jako Cif, takže je potřeba u uklízení větrat. Odměnou Vám bude lesklá, čistá a vydezinfikovaná kuchyně. Navíc za pár korun.

Savo kuchyně

Savo kuchyně snadno odstraní mastnou a usazenou špínu z omyvatelných povrchů. Navíc obsahuje antibakteriální přísadu.

Průměrná cena v době publikace článku je 50Kč


Fixinela Perfekt Kuchyně

Fixinela Perfekt Kuchyně je vhodná na trouby, grily nebo sporáky. Fixinela není žádná "vodička". Při manipulaci s ní je nutné mít rukavice a ochranné brýle! Obsahuje totiž žíraviny.

Výborně si poradí s vodním kamenem. Mám ji ráda i v koupelně. Ale s mastnotou u mě moc nezabodovala. Používám ji spíše na vodovodní baterie a všude, kde se usazuje vodní kámen. S troubou si nikdy moc neporadila. Na účinnost přípravku musíte čekat celých 20 minut.
Nesmí se používat na hliník.

Fixinela Perfekt Kuchyně

Fixinela Perfekt Kuchyně je vhodný čistič na odstranění připálenin z trouby a grilů.
Odstraňuje mastnotu, uvolňuje připáleniny a ničí bakterie.

Průměrná cena v době publikace článku je 65Kč


Frosch čistič na kuchyně s přírodní sodou

Tak a je to tady!! Odhoďme štíty a skafandry! Máme tu miláčka ekologie a tím je Frosch čistič na kuchyně s přírodní sodou.
Přípravek, jehož dominantnost je nálepka Ecolabel. Člověk si myslí, že na odstranění mastnoty a usazenin potřebuje chemii a žíraviny. Omyl. Právě Frosch využil sílu přírodní sody. Nemusíte se tedy bát umývat s přípravkem pracovní kuchyňskou desku. Je naprosto šetrný i v blízkosti potravin.

Nepoužívejte na neošetřené dřevo, voskované nebo olejované povrchy, umělohmotné povrchy, např. akryláty nebo plexisklo.

Pokud hledáte šetrný a přitom účinný prostředek, je Frosch čistič na kuchyně s přírodní sodou to pravé.

Frosch čistič na kuchyně s přírodní sodou

Frosch čistič na kuchyně s přírodní sodou účinně vyčistí mastnotu a usazenou špínu. Zároveň je šetrný k přírodě. Výrobek je certifikovaný známkou Ecolabel.
Je ideální na použití v kuchyni i v blízkosti potravin.


Není vhodný na:

  • neošetřené dřevo
  • voskované povrchy
  • olejové povrchy.

Průměrná cena v době publikace článku je 78Kč


Máme tady 6 naprosto odlišných čističů. Jeden je s dezinfekcí, další je žíravý, jeden dokonce ekologický. Všechny patří do kuchyně, ale každý je určený na něco jiného.

Za mě je nejlepší kombinace Sanytolu a Cifu. Sanytol miluji kvůli jeho vůni a dezinfekci. U Cifu vím, že si poradí s mastnotou. Tyhle dva přípravky mám neustále doma. Fixinela je zase skvělá na vodní kámen.

A jaký čístící prostředek do kuchyně je ten Váš? Máte radši přírodní nebo ať to prostě "vyžere"? Vaše zkušenosti rádi uvítáme v centru recenzí.

Hurá máš to místo nákupní maniačky 🤪
Doma na pravidelný úklid 4x denně otření linky používám naředěný ocet s es.olejem dle nálady. Ale na pořádnou mastnotu. Třeba když se po měsíci vrátím domů a je třeba uklidit kuchyň zanechanou manželovi 😅 pomůže jedině S&B 👀

2. srp 2021
vlaxyz
autor

@morwisek Bingo! 😂
Ty necháš chlapa samotnýho měsíc?? A tu kuchyni používá?? 😲 😂 Já bych mohla rovnou podpálit barák 😂

2. srp 2021

@vlaxyz 😅 hele on to v ní s výkonem nepřehání. On je to kamioňák samotář 😉 na odloučení jsme zvyklí. Ale vídáme se o víkendech na chalupě - můj letní byt.

2. srp 2021

Začni psát komentář...

Odešli