Moře, letecky, s dětmi - tipy

berculka
11. říj 2021

Hezky den,
moc prosim o tipy na dovolenou v Evrope, letecky.
S muzem jsme ani jeden nikdy neleteli, detem bude pristi rok v lete skoro 7let, 5 let a 20 mesicu.
Lakalo by nas vyrazit poprve k mori, letecky, all inclusive, hotel na plazi a nejake bazeny u nej take.
Moc bych ocenila tipy na konkretni hotely, kde jste byli a jak spokojeni.
Premyslime nad Reckem, ale ve finale tim, ze jsme nebyli nikde, to neni nutna podminka 🙂
Dekuji 🙏

marcicek84
11. říj 2021

@berculka a financni moznosti?

barmil
11. říj 2021

@berculka nikde jste sami nebyli a chcete letět se trema detma? Domluvite se? Jinak v rámci Evropy to bude finančně náročný a v rámci covidu i dost nejistý.
My litame Egypt, Turecko, Španělsko, ale vždy mimo sezónu, nenávidím davy a služby jsou pak lepší, nikde fronty a taky ne moc velký vedro, právě pro děti.

klary93
11. říj 2021

@berculka Irene Palace, Rhodos byli jsme letos 2 děti (18 měsíců a 6 měsíců)

berculka
autor
11. říj 2021

@marcicek84 Treba 60-80 tis?

berculka
autor
11. říj 2021

@barmil Ano, nebyli a chceme se 3 detmi. Nevim, co je na tom k takovemu diveni? Financni narocnost jsem resit nepotrebovala...
Zvazujeme jeste zari, ale mame jedno skolou povinne dite, tak to musime jeste zvazit.

berculka
autor
11. říj 2021

@klary93 dekuji, podivam se

barmil
11. říj 2021

@berculka tak docela odvážné chtít poprvé letět s trema detma, kdyz člověk nemá zkušenosti.
A je dost rozdíl radit, kdyz ma někdo 40 000 pro všechny, nebo 40 000 na jednoho.

areh
11. říj 2021

@berculka vybrala bych Řecko. Koukala bych po hotelech vhodných pro děti. Byli jsme s 19 m v Mikri Poli na Rhodosu. Poslední týden v květnu. Ale ten hotel byl letos 2x tak drahý než před 2 lety 🙄

marcicek84
11. říj 2021

@berculka Recko - Zakynthos - Tsilivi Beach, Rhodos - Irene Palace,ale nevim zda se vejdete do financniho limitu, na Corfu Coee Albatros,mel by byt po rekonstrukci,nevim vsak,zda ty pokoje uz maji reko za sebou vsechny,nebo jen nektere,ale je to hotel rodinneho typu s vybornou kuchyni,na plaz k mori kousek. Pak samozrejme je fajn Kreta - Malia Beach,ale zase nevim jak ted vyjde financne. Mozna v Bulharsku byste pochodili lepe s cenou,ale more celkove se mi libi vice v Recku kvuli hezcim vyletum a vyborne kuchyni,nicmene i Bulharsko neni uplne k zahozeni pokud jde o pisecne plaze - za me je top lokalita Nessebar nebo Slunecne pobrezi pripadne Sozopol,nejlevnejsi lokalita je Primorsko,ale tam nic moc zajimaveho neni.Pak pro deti je super Mallorca,ale s covidem nevim,vzdy tam ted je nejaky problem.

ai30
11. říj 2021

@barmil Ja nevim, jestli jsi to spatne nepochopila. Oni to letadlo myslim neplanuji ridit, oni poleti jako pasazeri. 😉

fyii
11. říj 2021

@berculka koukni na Cedok mivaji akce peo rodiny,s detmi dle veku, platila jsem treba jen letenku a druhe zdarma.. maji i nejaky program pro rodiny,s detma a vybrane hotely. My takto byli v Jiznim Spanelsku a bylo to super. 15 dni all incl. Nas stalo 2 dosp+ 2 deti (2 a 4) 80 tisic. My teda litame hodne a i daleko i bez cestovky, ale nevidim duvod proc se 3 detma by to mel byt problem. Neboj se toho😉, jazyk pokud jedes pres cestovku zase tak nepotrebujes, mas delegata cestovky, kdyby neco.

barmil
11. říj 2021

@ai30 tak ono když vidíš ty vyjukaný lidi, co nevědí kudy kam na letišti, ted do toho ještě rousky a covid, tak někdy mají co dělat sami se sebou, natoz když to celé poprvé budou absolvovat ještě se trema detma a milionem tašek a golfky atd.

nikolite
11. říj 2021

@barmil Moc nechápu ten údiv že letí s třema dětma. Hold mají 3 děti tak letí snimi. Přece nenechají nějaké doma jen proto ať to je teď jednudužší 🤷‍♀️🤷‍♀️ a pokud letí s cestovkou tak se domluvit nepotřebují .....

Konkrétní hotel neporadím , ale jako prvnín letecká dovolená je Řecko ideální

barmil
12. říj 2021

@nikolite údiv je, že ještě nikam neleteli, ani sami, ani s jedním, ani s dvěma.. To mě v dnešní době udivuje.

kakamila12
12. říj 2021

Řecko je pro rodinu s dětmi super volba. Řekové děti milují a jsou k nim hodně vstřícní. Zároveň se dá na ostrovech vybrat fajn hotel na pláži vhodné pro děti, Chce to ale hledat. Doporučuju web recko.name - je tam spousta diskuzí, pročtěte je, případně pak dejte dotaz na určitou lokalitu či hotel. A nebojte, to cestování zvládnete, taky nelítám často, moc se nedomluvím, a dali jsme to 🙂 . Právě i díky tomu, že jsem předem četla info od lidí, kteří už to mají "natrénováno" 🙂 ,

berta3
12. říj 2021

@berculka Předmětem diskuse není řešit, jestli někdo byl u moře jednou, dvakrát nebo třikrát 🥴 Úplně v klidu to zvládnete i na poprvé. Rhodos Pegasos Beach, pěkné hotely pro rodiny jsou i v Bulharsku, ale moře trochu horší. Přeji pěkné plánování a pohodovou dovolenou. Užijte si to 🍀

nazka
12. říj 2021

@berculka Samos, hotel Blue style resort. Nádherná pláž přímo u hotelu, ve městě se dá půjčit auto, objet ostrov. Krásný pláže všude. Jak písčitý, tak oblázkové, takže děti si vy hrajou tam i tam. A v hotelu vaří opravdu výborně,velky výběr zeleniny, salátů, masa. Vždy ryba.

tali85
12. říj 2021

@berculka my jsme byli letos v září v Kalábrii. Tui magic life, pro děti ideální, bazény, jeden vyhřívaný rodinný, další klasické, pak dětský Kids splash park. K moři poniovo-eukalyptovým hájem, kde je hřiště a relax zóna. Dětský klub, každý den program pro děti, dětská diskotéka, návštěva kouzelné víly a kino pro děti. Italové k dětem velmi milí a benevolentní. Jo a proč to celé píšu: možnost rodinného pokoje, kdy jedna ložnice je pro rodiče, druhá pro děti a je to spojeno malou chodbičkou s koupelnou. Z ložnice dveře na terasu. Opravdu moc hezké a děti si to užily všechny. Taky jsme byli v září s jednou školačkou, ale učivo jsme zvládli dohnat.
Další předností byl krátký let a krátký transfer z letiště, podle toho jsme letos rozhodovali, v letadla s nimi trpím, a pak ještě cesta busem. 😀

Jinak některé komentáře úplně vypusť, jsou naprosto mimo mísu.

Jenom teda rozpočet byl vyšší, to jo..

tali85
12. říj 2021

@berculka ono ještě dost zásadní je to, jaké má hotel ubytovací možnosti. Holky tady sice napíší tipy, kde byly spokojené, ale pokud máš tři děti (a taky jak staré), možnosti jsou dost zredukovány tím, co hotel nabízí. Holky ti sice něco doporučí, ale pokud byly jen se dvěma dětmi, tak ve většině těch hotelů je pak problém a řeší se to dvěma pokoji, což dost navýší cenu celé dovolené a pro malé děti to stejně není..

berculka
autor
12. říj 2021

@barmil Myslim, ze to, ze jsme nikdy neleteli, neznamena, ze jsme automaticky mimonove, kteri se neumi zorientovat a fungovat v prostredi, ktere je nove a nezname. O schopnostech cloveka, ale ani financni situaci, to opravdu nic nerika preci 🤦‍♀️
Duvody, proc jsme doposud neleteli, mi pripada pod uroven vysvetlovat, kazdopadne mozna sis nas diky tomu nejak podivne zaskatulkovala. Ale ne, nejsme podivini, co se ted zblaznili.

Vsem ostatnim zatim dekuji za tipy, vse projdu 👍😉

angelinie
12. říj 2021

@berculka Ahoj, taky lítáme se třema dětma a nevidím v tom problém, zatím teda jen Evropu. Pokud chcete k moři, tak asi úplně nejvíc jsme si užili Sardinii a pak Řecko. Většina leteckých společností má různé výhody pro cestování s malými dětmi. Určitě doporučuju vzít s sebou kočárek (je v ceně) a na nějaké delší procházky nebo výlety se pak hodí. My teda využíváme spíše apartmány než hotely, ale oboje má své vyhody. A kdybyste chtěli něco v dojezdové vzdálenosti autem, tak pro rodinnou dovolenou je super Lignano (sever Itálie) - krásné písčité pláže, spousta vyžití pro děti, hodně možností nákupů a pohodové ceny 😎

vikinkav
12. říj 2021

My jsme byli letos s detma na Mallorce a ja jsem tedy nadsena, super more, plaze, idealni pro deticky. Meli jsme tedy pronajatou vilu a varili si sami, takze ubytko neporadim, ale na vychode ostrova to bylo moc pekne. Byla jsem pred 2 lety i u hlavniho mesta v hotelu a tam je zase promenada, servis, hotely, ale ten vychod byl lepsi.

lovemusicsun
12. říj 2021

My byli před dvěma lety v Turecku, letovisko Side, hotel se myslím jmenoval Alhambra Palace nebo nějak tak. A super. Je na písečné pláži, moře teplé, hodně členitých bazénů a mají i kolotoče a animační programy pro děti. Letos jsme byli v Bulharsku na Slunečném pobřeží, moře a pláž super, ale hotel nedoporučím, bazén měl tak 15 stupňů, příště bych si dala pozor aby byl vyhřívaný. Bulharsko je levnější dovolená a nám se tam moc líbilo. Jinak dobrá je také Kréta pro děti. V Egyptě jsem byla před dětmi několikrát a je to tam pro ně také dobré, jen bych se bála zažívacích problémů.

marcicek84
12. říj 2021

K te Mallorce vychod je pry pro rodiny Idealni,tam bych volila letovisko S'Illot, jinak jih je o 2 stupne teplejsi nez sever,takze El Arenal na jihu ma tu nejmirnejsi plaz,bohuzel je tam i hodne diskotek a paricich Nemcu,zase cenove to je levnejsi nez vychod nebo sever.Sever ma zase fajn vlny tam je super letovisko Can Picafort nebo Alcudia.

malanoha
12. říj 2021

Tak letet poprve a jeste se trema detma a v covid blázinci bude narocne a ne, ze ne. To bych zase zakladatelce nemazala med kolem pusy. Ale samozřejmě zvladnout se da vse, kdyz se chce... Ja bych doporucila zajit predevsim do nejake cestovky. Moc hotelu, ktere maji apartmány pro pet a all inclusive, nebude. Recko je dost drahe.. Zamerila bych se spis na Bulharsko.

nazka
12. říj 2021

@malanoha myslím, že je fuk, jestli se letí v době covid nebo necovid. Krom toho, že člověk musí mít s sebou o pár papírů víc 🤷‍♀️ já bych zase zakladatelku nestrašila něčím, co není vůbec pravda.
Řecko není zas tak drahé. Bulharsko zas není tak hezké 🙂

marcicek84
12. říj 2021

@nazka no Bulharsko má hezké jen některé lokality, tam je otázkou o co jde, ale s malým dítetem pochybuju, že budou jezdit po výletech, to potřebují nějaké zázemí a atrakce, kde se zabaví i starší děti, proto mi přijde fajn ten Nessebar, kde se jde po večerech procházet za historií. Jinak ano souhlasím s tím, že nneí tak hezké jako Řecko, taky totiž preferujeme Řecko, ale na druhou stranu pokud jde o finance, tak i v Bulharsku může být fajn dovolená, zase když nikde prořádně nebyli a nemají to srovnání, mohli by být spokojení i s BG.

nazka
12. říj 2021

@marcicek84 to je pravda. Ale já byla v Bulharsku nešťastná, že jsem radši přejela do Rumunska do hor. Projeli jsme toho v BG docela dost.
Jinak 20mesicni dítě je přesně tak staré, jak jsme byli my s mladší i se starší. A vždy jsme si půjčili auto a jeli na nějakou pláž, výlet. Mladší je divočák, tak to jsme si ale třeba netroufli na loď. Ty výlety se přizpůsobí samozřejmě nejmladšímu, ale jde to a je to fajn. Na druhou stranu, kdo má allin, tak je stejně tak nějak spoustan s hotelem.
Mně třeba na tom Blue style resortu nejvíc potěšilo to, že to bylo kousek od letiště, takže žádné velké trmaceni pak už a hotel mal vždy nachystané pokoje. Čili jsi nemusela čekat do 4 nebo kolika, než se ubytuješ a v 9 ráno už byl pokoj náš. To je s dětmi pro mě top služba.

malanoha
12. říj 2021

@nazka ,,jenom par papíru? Ktere jsou kazdy tyden jine a meni se kolikrat z hodiny na hodinu? To vazne neni zadna komplikace.

marcicek84
12. říj 2021

@malanoha no tak nekterym to nevadi a jinym zase jo,kdo to bere jako komplikaci,tak nepojede,ono je vlastne i komplikace jet se 3 detmi,kdyz muze kazde pred dovcou onemocnet,ale to se tak brat uz neda