Nepravidelný cyklus. Po jak dlouhé době se vám podařilo otěhotnět?

14. kvě 2024

Ahoj,
je tu některá z vás, která má nepravidelný cyklus a snažila se nebo se snaží otěhotnět?
Po jaké době se vám to popřípadě povedlo?
Já mám nepravidelný cyklus, doktor vše ví, ale zatím to nechce moc řešit, protože mi je 26 let.
Děkuji.

uzivatelkapetra
14. kvě 2024

Nech si odebrat krev na hormonální profil, zkontrolovat vaječníky na UTZ, tohle nejsou žádné velké neproveditelné vyšetření a udělají často jasno.

billiejean88
14. kvě 2024

Já jsem měla vzdycky nepravidelný cyklus (po prvním dítěti hooodne, cykly 35-70 dni) a podařilo se mi otěhotnět bez větších problému při pravidelném styku 2-3x týdne. Teď napotřetí to trvalo nejdéle (8 měsíců), ale to přisuzuji už vyššímu věku. Držím palce, ať to brzy vyjde.

levandule_k
14. kvě 2024

A jak dlouho se snažíte? A jak moc máš nepravidelný cyklus? Kromě toho, co psala @uzivatelkapetra by bylo vhodné zkontrolovat sperma partnera.

terka_37
14. kvě 2024

Cyklus jsem měla velmi velmi nepravidelný. Obvykle něco mezi 40-80 dny. A s oběma detmi jsem otěhotněla do 3 měsíců. Ale vždycky jsem tedy bezpečné poznala, kdy mám ovulaci.

klokanka31
14. kvě 2024

Já měla hodně nepravidelný cyklus, ms tak 3-4x za rok. Otěhotněla jsem přirozeně po 12 letech, 3 otěhotnění během 1 roku.

tasimia
14. kvě 2024

Ms 2-3 do roka, přirozeně jsem otěhotněla až po 10 letech..
Mezitím jsem byla na umělém, bohužel jsem se nedostala několikrát přes 12tt..
Být tebou tak to řeším, je to pak běh na dlouhou trať.

autor
14. kvě 2024

@levandule_k přítel už jedno dítě má z prvního vztahu, takže si myslím, že bude v pořádku.

uzivatelkapetra
14. kvě 2024

To nic neznamená, špatná životospráva udělá i z pořádného býka pořádného vola (prosím berte s nadsázkou🙂 )

eloise02
14. kvě 2024

@klokanka31 Jé, tak to máme prakticky stejné - já měla menstruaci 4x do roka a otěhotněla v 36 letech přirozeně, což bylo po 13 letech manželství.

klokanka31
14. kvě 2024

@eloise02 A chodila jsi po různých vyšetřeních nebo jsi to nechala osudu? Já nesnáším doktory, tak jsem to nechala osudu, a vyplatilo se čekat 😊

eloise02
14. kvě 2024

@klokanka31 Taky tak, na umělé oplodnění jsem nechtěla, byli jsme smíření s tím, že dítě asi nebude a pak najednou naprosto nečekaně jsem byla těhotná. Jinak doktorka mě léčila tím stylem, že mi vždycky dala na nějakou dobu antikoncepci s tím, že až ji vysadím, tak určitě snadno otěhotním. Což mělo za následek jediné - že jsem to pak zase dloooouho nedostala. Nakonec jsem odmítla jak antinu, tak veškeré vyvolávací injekce (píchali mi agolutin, když jsem to dlouho nedostala) no a pak se zadařilo.

klokanka31
14. kvě 2024

@eloise02 Mně doktorka zase několik měsíců dávala duphaston na pravidelnou ms, a clostík na ovulaci. No stejně houby platný, po duphastonu jsem sice ms měla jako hodinky, ale po x měsících už pak taky nefungoval. Tak jsem se na všechno vykašlala...

levandule_k
14. kvě 2024

To, že zplodil potomka v jiném vztahu, neznamená, že se od té doby nesnížila kvalita spermií. Pokud to nejde nějakou dobu např. rok a něco, tak bych chtěla po dr. vyšetření, Chtěla bych vědět, jestli jsem ok a chce to jenom více času, nebo jestli je někde problém. Pokud by mi dr. argumentovala tím, že jsem mladá a mám času dost, tak by mě nadzvedla ze židle, protože dítě chci teď a chci tomu jít, co nejvíc na proti, ne čekat. Někdy je tam problém, který je relativně dobře řešitelný, někdy jste oba ok, ale nedaří se. Do caru se lze objednat i bez doporučení od tvé gynekoložky. Když nebudeš chtít umělé oplodnění, nikdo tě nutit nemůže. @eloise02 Ty se snažíš o dítě a máš nepravidelný cyklus a dr. to řeší tím, že ti dá antikoncepci? Tvl. nemám slov. To bych jí s tímhle řekla, děkuji, nechci antikoncepci a registrovala se jinam, i kdybych měla dojíždět do jiného města.

eloise02
14. kvě 2024

@levandule_k Ano, máš pravdu, to jsem taky udělala. Já jsem k ní dojížděla 100km, do města, kde jsem bydlela jako svobodná, protože to byla prostě doktorka, ke které jsem chodila od začátku a připadala mi fajn a hodná a taky jsem si myslela, že mě už zná léta a něco o mě ví. Pro mě byla právě poslední kapka, když jsem se ji po pár letech této podivné léčby zeptala, co by se stalo, kdybych se prostě vykašlala na agolutin i na antikoncepci a přestala to všecko užívat, když to k ničemu nevede a ona se na mě podívala jak na idiota a dala mi kázání na téma, že když žena neužívá antikoncepci, tak může dojít k nechtěnému těhotenství. Tak já se snažila X let otěhotnět a ona mi řekne tohle??? Bohužel až tehdy jsem pochopila, že mám okamžitě odejít a najít si jiného doktora.

levandule_k
15. kvě 2024

@eloise02 To mi skoro přijde, jako by ti nepřála těhotenství. Je dobře, že jsi odešla.

tasimia
15. kvě 2024

@eloise02 antikoncepci, když ji říkáš, zs se snažíte o dítě? Tak to je mazec..