Brčálově zelená a hnědá hlenovitá stolice u kojence

aniar
3. únor 2015

Dobrý večer, mám dvouměsíční holčičku a poslední dobou máme problémy s bříškem. Prvně nás začaly zlobit prdíky na to jsem dala infacol a teď užívám espumisan, ale moc to nepomohlo. Netrvalo dlouho a stolice začala nepřiměřeně zapáchat. V neděli se objevila zelená stolice, v pondělí zácpa a dnes po ránu odporně brčálově zelená stolice. Potom se pořád kroutila s bolestmi bříška tak jsem ji chtěla uvolnit prdík teploměrem a vytekla hnědá hlenovitá stolice, ve které byli místy tmavé hleny, usnula až teď, jinak pořád plakala a já nevím proč. Zítra jdeme k doktorce a já vůbec nevim na co se připravit aby mě neposlala domů , že plašim nebo naopak na pohotovost. Má někdo zkušenost ? 😒

fressa
4. únor 2015

Zavolala bych na pohotovost a poradila se snima,aby jsi nemusela jezdit. Jestli je kojený miminko,může být stolička i zelená,řídká,ale někde mamči psali,že když je hlen,mělo by se k mudr

hojda
4. únor 2015

Divný je i ten zápach, u kojených stolice tolik nesmrdí.

aniar
autor
7. únor 2015

Ahoj, byla jsem u doktorky a ta poslala stěr fo nemocnice, čekám na výsledky a mám strašný strach. Malá měla od nedělního večera zácpu, strašně trpěla chudák 😢 . Dnes topovolilo a opět zelený, hlenovitý zapáchající hnus. Doktorka říkala, že to nic není, ale podle mě je to blbost. Přemýšlím už o změně lékaře. Nejspíš je to typ doktorky co na vše předepisuje paralen a vypotit. Umírám strachy co s toho vzejde ☹ asi se zbláznim. Pokud mi řekne, že to je ok, ale bude to pokračovat, tak s ní jdu na dětské do nemocnice ať jsem si jistá. Nejvíc mě děsí ten zápach ☹

jhoki
7. únor 2015

@aniar Možná to je nějaká viroza, potom bude stěr ok, viry nejde vykultivovat. Myslím, že bys nic nezkazila nasadit laktobacily. Espumisan nám nikdy moc nepomáhal, to radši bylo lépe namazat bříško pupíkem nebo něcím podobným. Když měla moje malá střevní virozu hodně jí pomohl enterol, ale nevím, jestli ho můžou tak malé děti, musela by ses zeptat dr. Další možnost je, že nesnáší něco, co jíšt ty, všechno přechází do mlíka. Zkus se uklidnit, vystresovaná jí nepůmůžeš. A viroz a jiných nemocí bude ještě plno než dospěje. O změně dr bych asi neuvažovala, pediatři většinou všechno řeší konzervativně. Nebude přece takové malé dítě posílat na endoskopii nebo nějaké jiné šílené vyšetření. Držím palce, ať se to zlepší!

kackanemcov
7. únor 2015

aniar malá měla to samé v 10 měsících, byly jsme na pohotovosti a byla to střevní virozka, ale nám našly ještě bakterii ve stolici na kterou nasadily ATB. Nemusela být hospitalizována. Bohužel u nás se to zvrhlo v zánět ledvin- stolička se dostala do močovodu.
Takže určitě bych nasadila nutrolin B- jsou to probiotika. Hlavně okamžitě přebalit a pořádně utřít.

betelgeuzz
7. únor 2015

@aniar z čeho usuzuješ, že má malá zácpu? Kojené miminko nemusí kakat denně, klidně i několik dní nemusí. holky měly rekord snad 14 dní. Zelená stolice bývá znakem alergie na kravské mléko, zkus vyřadit všechno mléčné ze své stravy. Vyřadila bych i všechny ty espumisany a podobné věci, radši nasaď probiotika. Spoustu rad ohledně kojení i trávení kojených dětí najdeš zde http://www.kojeni.net/on-line-poradna.html .
a myslím, že dr udělala vše, co měla, vzala stěry a podle výsledků to bude řešit. Co by sis představovala, že udělá?

alik26
7. únor 2015

Ahoj, já bych to nevzdala, když už to zapáchá, je něco špatně, mám dvě dcery a už jsem si zažila dost, starší taky měla zelenou řídkou stolici, ale to nebyla tak malinká, měla to pak infekční, nechci tě ale strašit. Skončila na kapačkách, ona teda u toho měla hrozný horečky, které neklesaly a následně na to febrilní křeče (ale ty jsou z horeček), v nemocnici mi doporučovali doočkovat Rotarixem (sice rotaviry nemělq, měla adenoviry, ale říkali, že by to bylo lepší), ale už na to byla velká, očkuje se do určitého měsíce. Mladší jsem nechala Rotarixem naočkovat a můžu říct, že ať má jakékoliv střevní potíže, infekční nebo neinfekční, zvládá je bezvadně, starší hůř. My teda při každém náznaku nebo problému dáváme okamžitě probiotika/lactobacily, jestli můžu doporučit, tak Biopron junior, sáčky, které se vysypou a rozpustí v mléce nebo čaji/vodě.
Držím pěsti, snad to dobře dopadne, Alena.

jhoki
7. únor 2015

@alik26 Moje měla taky adenoviry, byla očkovaná rotarixem, takže byl průběh nejspíš mírnější. Teplotu měla jen zvýšenou, zvládli jsme to doma s laktobacily a enterolem. Myslím, že laktobacilama se nemůže nikdy nic zkazit.

alik26
7. únor 2015

Jj, lactobacily u nás vedou a zatím nezklamaly a taky nám pomáhá Gastrophyt, jak při zvracení, tak průjmech (něco jako Smecta, ale s příchutí jahod).

aniar
autor
8. únor 2015

Hrozně moc děkuji, asi máte pravdu, že doktorka udělala vše co bylo v jejich silách. Kačenka je moje první dítě, mám strach abych něco nezanedbala a adi to opravdu moc řešim a stresuju se, ale moc ji miluju a chci aby byla zdravá a nekroutila se bolestma. Laktobacily už jsem nasadila v úterý, ale je to pořád stejné, jen zácpa odešla. 😔 . Pořád je to hlenově zelené a smrdí to, že by to porazilo koně. No jsem jak na jehlách, do pondělí to utíká tak pomalu a jsem moc zvědavá na výsledky.
Snad to bude max. nějaká viroza. Ještě jednou moc děkuju, ptala jsem se i na emiminu, ale tam jsou ženské dost od rány 😀 tady jsem alespon našla rady a pochopení. Espumisan jsem jinak už vysadila a mléčné výrobky z jídelníčku taky, tak uvidíme

kaja23
8. únor 2015

@aniar Malá měla tmavě zelenou hlenovitou stolici- zapáchající asi ve 3 měsících. Dr jsme vzali plinku s kakáním,udělala stěry atd, ale nakonec to údajně byla hadová stolice-zkusili jsme dokrm a upravilo se to. Brali jsme probiotika. Ale myslim,že malou nic nebolelo,neplakala.

heduska82
8. únor 2015

@aniar Určitě vysaď všechno mléčné a uvidím, mladší má taky alergii na bílkovinu kravského mléka... 😒

aniar
autor
9. únor 2015

Ahoj, tak máme salmonelu ☹

hojda
9. únor 2015

@aniar A jak jí dostala? Od tebe? Nebo jak to může mimčo chytnout?

aniar
autor
9. únor 2015

@hojda To se přesně neví, ale prý stačí, když někdo krájí maso, neumyje si ruce a pak jí dá třeba dudlík a nebo, když se kojí tak mamina může zbaštit špatně spracované maso, nebo něco s vejci a problém je na světě 😒 . Tady se vystřídalo tolik návštěv, že nemám tušení jak to chytla, ale po každém už budu požadovat mytí rukou hned jak příjde. Přece nebude trpět kvůli nějakému trumberovi. 😉

hojda
9. únor 2015

@aniar No to je radost☹, tak ať je brzo fit.

aniar
autor
9. únor 2015

Děkuju 😉

kackanemcov
11. únor 2015

@aniar a jste doma nebo v nemocnici?

aniar
autor
11. únor 2015

Bohu díky doma, do nemocnice jen při zhoršení, tak snad nic takového nenastane.

kackanemcov
11. únor 2015

@aniar přeji brzké uzdraveni a hlavně bez komplikací 🙂