Zánět močového měchýře. Kdy Vám zabral Biseptol?

pajushka1
2. čer 2020

Dobrý den,měla bych dotaz.
Byla jsem v pátek u obvoďáka s tím, že mám asi zánět močového měchýře - po rozborech moči potvrzeno. Dal mi léky biseptol 2 tablety po 12hodinach.
Dnes je to 5ty den co užívám a bolesti a problémy mám pořád, do toho se přidala nepříjemná bolest v podbřišku. Brala jste některá biseptol a kdy Vám zabral? Nevím zda zítra nakulhat znovu k lékaři nebo ještě počkat (na kontrolu mám jít v pondělí). Nikdy jsem zánět močového měchýře neměla takže vážně nevím co je normální a co ne.
Děkuji za každou odpověď.

lv
2. čer 2020

To běž raději

amazonkajanik
2. čer 2020

@pajushka1 Jj,rozhodně jdi,ale ne k obvodnímu,ale rovnou na uro. Mohl něco přehlédnout ...

aselluska
2. čer 2020

Zabral ještě ten den, ale záleží na tom, jestli je ten lék dostatečně silný na tvůj problém. Obzvlášť, pokud by se přidaly další symptomy bych šla, ať se nerozšíří.

pajushka1
autor
2. čer 2020

@amazonkajanik na urologii potřebuji žádanku od obvoďáka?

helach
2. čer 2020

Vždy jsem brala Nitrofurantoin nebo Furolin. Úleva přišla většinou pár hodin po první tabletě. Druhý den to už bylo snesitelne. Zřejmě vám to nezabírá, běžte hned k lékaři znovu.

pajushka1
autor
2. čer 2020

@helach hned ráno půjdu, vezmu moč sebou. Děkuji mockrát

amazonkajanik
3. čer 2020

@pajushka1 tak u akutního případu by nemuselo. Před lety jsem skončila na pohotovosti a měla štěstí,že sloužil primář uro,udelal utz no a byla to ledvinova kolika

pajushka1
autor
3. čer 2020

@amazonkajanik byla jsem ráno u lékaře, ten mě v podstatě vyhodil mezi dveřmi s tím, že mám laskavě počkat do pátku, že ne každý lék zabere ihned, nebral zřetel ani na to, že mě mám tupou bolest v zádech v místě ledvin ani že mě bolí podbrisek. Naprosto mě odbil s tím, že mám přijít až v pátek.. Tak nevím jestli zajet do nemocnice nebo ne.. Teplotu nemám..

amazonkajanik
3. čer 2020

@pajushka1 zajed do nemocnice,řekni jim,jaké máš problémy a co ti doktor řekl. Měl ti dát aspoň ještě něco na bolest. Jestli máš tupou bolest v zádech,může být ten zánět v močáku od ledvin a ne vždycky krev v moči může znacit zánět. Je to možná blbé srovnání,ale fenu mi prvně léčili taky na zánět,dostala amoksiklav. Po týdnu návrat krve,tak jsme mysleli,že ji pes natrhl. Pak ale bylo krvavá moč tak moc,že se dělal rozbor(ne jen papírek) ukázalo se,že se jí v ledvinach dělá písek,který drasa stěnu močového měchýře. Má dietní granule a je klid. Mě na té pohotovosti rovnou hospitalizovali,pichli kanylu s lidokainem a atb. Domů mě pustili až po 4dnech. Par let před tím jsem měla zánět ledvinove dřeně,či co a na to mi obvodak dal atb a silné léky na bolest.

helach
3. čer 2020

Tak to jste narazila na pěkného blbce. Zkuste pohotovost. Dobrý je taky Algifen na uvolnění hladkého svalstva. Pomáhá to od bolesti. Ale je na předpis.

pajushka1
autor
3. čer 2020

@amazonkajanik asi tam večer zajedu, není to bolest co by se nedala vydržet, ale měla jsem před pár lety zánět ledvinové pánvičky a byla jsem v nemocnici skoro 14 dnů, což mi na klidu moc nepřidá..

pajushka1
autor
3. čer 2020

@helach no blbec to je bez pardónu. Asi raději zajedu večer na pohotovost, nelíbí se mi ta bolest zad a podbřišku..

zizkmi
3. čer 2020

@pajushka1 ahoj, zajdi hned. Necekej do vecera. Jsem ZS a pokud bys mi rekla a vlastne doktorovi taky, ze od patku beres ATB a je ti blbe a cekala jsi do vecere....Uprimne bych byla asi protivna. Pohotovost je pro akutni pripady, koliky nahle vznikle bolesti, ne pro potize trvajici tyden. Bez hned, je to lepsi 🙂 Navic to opravdu muzes mit na ledvinach. Ne vzdy musi byt horecky, ten Biseptol to muze prekryvat

pajushka1
autor
3. čer 2020

@zizkmi dobře, děkuji za odpověď 🙂 volala jsem si tam a řekli mi, že mám přijet v 17.00h až začne pohotovost. Tak nevím..

zizkmi
3. čer 2020

@pajushka1 tak to maji jinak nez my, jiny kraj, jiny mrav 😉ale ATB obecne zabiraji cca po 48 hodinach, takze praktik je trouba, ze te nevysetril

amazonkajanik
3. čer 2020

@zizkmi hele,mě to u některých doktorů ani nepřekvapuje. Taky jsem měla štěstí na jednoho,co mě bral jako simulanta. Akorát zlomeninu těžko nasimulujes a on to na rtg nepoznal 🙄

tulikiss
3. čer 2020

oni nektery doktori jsou fakt na ranu, me taky doktorka tvrdila, ze jsem jen nastydla, ze v moci mam jen minimalne krve a ze to nic neni, ze ani atb davat nebude a ty bolesti urcite nejsou tak strasne. Za dve hodiny jsem uz byla v nemocnice s ledvinovym sutrem jak krava a dalsi den akutni operace, protoze se sutr pohl a ucpal ledvinu.

pajushka1
autor
3. čer 2020

Tak jsem holky na pohotovosti. Moč se jim nelíbila, to samé citlivost té ledviny. Brali mi krev tak čekám na výsledky. Ale hned mi pak doktor řekl, že by si mě tady nejraději nechal. Uvidíme jak dopadnou výsledky krve..