Screening v 1. trimestru, jak probíhá?

nat
10. led 2016

Holky prosim jak probiha screening na VV?A reknou mi tam pohlavi?dekuji 🙂

zlatkavlk
10. led 2016

Ahoj, od moji gynekoložky nám byl doporučen prvotrimestrální screening v Sanusu v HK. V podstatě jde "jen" o podrobnější UZ, který se dělá přes břicho, takže si s sebou můžeš vzít tatínka, celé vyšetření jsme nejdřív museli zaplatit a samotný UZ trval cca 10min, lékař byl příjemný, dostali jsme dva obrázky (jeden ve 3D, ale musím říct, že kvalita nic moc). Lékař na UZ měří velikost šije, hledá nosní kůstku, prý už se dá zjistit i pohlaví, ale náš prcek se k nám otočil zadečekem, takže jsme neviděli ještě nic, ale musím říct že lékař se opravdu snažil 😉 K tomu jsem dostala ještě výsledky odběrů krve, kde se vypočítává pravděpodobnost vzniku trizomie, který jsem pak odevzdala zase svojí gynekoložce.

veraga
10. led 2016

U nás probíhal přesně jako u zlatkavlk. Pohlaví nám doktorka říct odmítla, prý by to bylo střílení do prázdna.

nupta
15. led 2016

Je na tento UZ (tj. cca ve 13. týdnu) možno vzít s sebou manžela? Překvapilo mě, že zlatkavlk ho měla s sebou, kdežto já mám informace od doktorky, že se může zúčastnit UZ až ve 20. a 30. týdnu. Manžel by rád šel a já sama bych byla ráda, kdyby tam byl až mi budou říkat výsledky.

evulinka10
15. led 2016

@nupta Ahoj, já jsem na screeningu měla také chlapa. UTZ ti dělá přes bříško a vy spolu sledujete obrazovku nad vámi a doktor vysvětluje, kde co je. Nám dokonce řekl i pohlaví a budeme mít holčičku 🙂 jinak pro chlapa to byl zážitek a jsem ráda, že tam se mnou byl 😉

nupta
19. led 2016

@evulinka10 Díky za odpověd, obtěžovala jsem nakonec sestřičku dotazem a ta říkala, že manžel může přijít, ale nebývá to samozřejmost. Tak jsme rádi.

pajus13
26. kvě 2016

Ahojky 🙂 holky jsem objednana v utery do Sanusu v Hk a nevim jak to probiha 🙂 rada bych aby sel pritel se mnou ale slysela jsem ze poprve se bere jen krev a utz je az nekdy za 14 dni. Je to pravda? pritel si kvuli tomu vzal uz volno z prace 😀

jitkapetka
26. kvě 2016

Ahoj, ano 11 týdnů (cca)se bere krev a ultrazvuk se dělá okolo 13 týdne. Na tomultrazvuku se mnou byl manžel, u nás v nemocnici to nevadilo. Krev je jen klasický odběr na pár minvysledkyUTZV říkají až dohromady s tím UTZV.

jackjacek
30. kvě 2016

Holky a na ten ultrazvuk NT když se dělá přes břicho musí být plný močový měchýř?

nupta
31. kvě 2016

@jackjacek Nemusí.

jackjacek
31. kvě 2016

Díky

odettaela
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru