Jaký je druhý porod ?

sofi90
28. črc 2022

Ahoj holky . Jsem v 31tt a z obav z porodu už ani skoro nespím. Čeká mě druhy porod ( holcicka ) . Je pravda co se říká , že druhy porod je rychlejší , ale o to víc bolestivejsi ? Protože víc bolestivější si ani neumím představit 🙈 . První jsem rodila chlapečka 38tt to na mě přišlo , do porodnice sem přijela v 14:30. V 16 mi píchli plodovku, nastoupili do pár okamžiků tak intenzivní bolesti , že sem myslela , že to je můj konec (žádné léky na tlumení sem nedostala )😅😂🙈 a rychle sem se otevřela , tlaceni se mi zdálo nekonečné a v 19:20 byl malej na světě a tenkrát sem si řekla jednou stačilo ! 😂🙈 . Jak je to prosím u druheho ? Protože pro mě je to noční můra…

sofi90
autor
28. črc 2022

@sofi90 všechnu bolest jsem cítila jen v zadech v křížové oblasti

myssmetanova
28. črc 2022

@sofi90 Ahoj, u mě 1. porod trval cca 8 hodin a také sem nedostala nic na tlumení bolesti. 2. porod jsem přijela asi v 9 večer a malá byla venku v 0:45. Od pichnuti vody to bylo velmi rychlé, ale bohužel o dost bolestivejsi. A plyn na dýchání mě vůbec nepomahal. Ono taky rodit 4,5 kg dítě... Ale to je jen má zkušenost, třeba to bude v pohodě. 🙂 Držím palečky.

eliska_r
28. črc 2022

@sofi90 hlavně klid ! Jde o to si to nastavit v hlavě. Já si u obou dětí říkala, ze to bude hezké, rychlé a že bych moc chtěla rodit přes noc. Vyšlo mi to, ale fakt si myslím, že to bylo jen o nastavení mysli.
Všechno jednou skončí ! 🙂
U druhého porodu mě překvapilo hlavně to, že víc bolí zavinování dělohy zpět. Nejvíce při přiložení dítěte k prsu. Ale na to už ti dají čípek nebo kapky a je to v pohodě.
Za mě byl porod rychlý, ale to i ten první, o trosku víc bolestivější, ale opravdu ne o moc, jako se vypráví, ale za to bez poranění a to byl malý celkem veliký (necelé 4kg).
Hlavu vzhůru, myslím, že jsou v životě horší věci. Tahle bolest jednou přejde ❤️❤️🌞

Přeji hodně síly !

sofi90
autor
28. črc 2022

@eliska_r dekuju za podporu ❤️ Je to hodně o hlavě , vím to , také si to snažím říkat a myslet pozitivně 🙂

krisstina93
28. črc 2022

U mě byl každý další porod rychlejší, ale je fakt, že čím je to rychlejší, tím víc to bolí, protože se prostě otviras rychleji a ty kontrakce jsou víc intenzivní. Prvního syna sem rodila cca 8 hodin (od prvních kontrakci ) a bylo to v pohodě, ten začátek sem ani nevěděla, že už je to ono, ještě sem si během kontrakci dělala snídani, v klidu si dobalila :D u druhého sem rodila asi 7 hodin, to bylo taky relativně dobré, nejvetsi bolest přišla vždy až po píchnutí vody v nemocnici. Třetí sem rodila překotně a to bylo nejhorší, od první kontrakce sem se sotva držela na nohou, otvírala sem se strašně rychle a během hodinky to byla bolest, jak za těch 7 hodin dohromady :D ale zas sem to měla rychle za sebou no :D ale jak psal někdo nade mnou, u každého dalšího dítěte bolí víc pak po porodu to zavinovani, u druhého sem to musela lehce prodychavat, u třetího už sem se neobešla bez medikace, to bylo jak další porod a trvalo to několik dní.

levandule_k
28. črc 2022

Co si tady čtu diskuze, tak mám pocit, že je to strašně individuální, jak probíhají jednotlivé porody a nedá se paušalizovat druhý porod = je bolestivější. Přijde mi, že je to hodně o nastavení rodičky, o tom, jak je je ve stresu nebo jak je uvolněná. Nicméně myslím si, že když člověk hodně něčemu věří, tak si to i přivolá do života, ale tohle je pro někoho už hodně alternativní pohled na svět.

Držím palce, ať je tvůj 2. porod bezproblémový.

Co si o tom strachu promluvit třeba s nějakou dulou? Ony s tím umí celkem hezky pracovat a poradit, jak pracovat s bolestí u porodu.

sigyn
28. črc 2022

1. Porod trval 12 hodin a hruza. 2. Trval ani ne 2 hodiny a furt jsem cekala, kdy prijde ta nejvetsi hruza..a ono bylo po vsem 😀 Jinak u prvniho jsem si rikala, ze to bude v pohode a druhéh, ze to bude zase hruza...

sofi90
autor
28. črc 2022

@sigyn to je hezké 😃🙏 taky bych to tak chtěla 😁👍

kosi_cek
28. črc 2022

Spíš než o nastavení rodičky jde o postavení miminka a o to, jak vstupuje porodních cest, samozřejmě záleží i na celkové souhře zúčastněných, ale pokaždé je to jiné 😉. Za sebe mohu napsat, že jsem ty porody (5*) měla určitým způsobem nastřídačku, každý sudý porod jsem vnímala jako naprosto nádherný a klidně bych rodila dál a dál, vždy jsem byla opětovně natěšená na ten úžasný prožitek, ale příště mě zas překvapilo, že to zas taková pohádka úplně není 😃 Ale další porod pak zase naprosto úžasný, snadný (konkrétně tedy píšu o 2. a 4. porodu) 😃 Druhý porod jsem měla stejně dlouhý jako první, ale právě naprosto úžasný 😉

kosi_cek
28. črc 2022

PS. bolestivost při stahování po porodu se mi do 3. porodu opravdu nepříjemně stupňovala, říkala jsem si, kam se hrabe porod, ale obešla jsem se bez medikace, ale po 4. a po 5. porodu jsem stahování dělohy vůbec necítila, stejně jako po 1. porodu, prostě pohodička.

areh
Autor odpověď smazal
Zobraz
nita1984
28. črc 2022

První porod 20 hodin, bolesti šílený. Druhy 4 hodiny, až do konce jsme vtipkovaly, nebýt komplikaci v závěru, byl by to porod za odměnu

krasna_neznama86
28. črc 2022

U prvního mi praskla voda v 1.15, v půl 6.byl syn venku, dejchala jsem rajský plyn. U druhé jsem měla poslíčky, ale nezdálo se mi to, tak jsem jela na kontrolu. Příjezd v 17.30 na ambulanci, v 18.01 dcerka na světě,bez tlumení bolesti. Bolestivé kontrakce po odtoku plodovky trvalý cca 10 minut, do té doby jsem fungovala normálně, sem tam prodychala. Za mě druhý porod lepší, rychlejší a méně bolestivý.

petrasipkova1
28. črc 2022

první porod 12 hodin, bolesti větší, dcera nechtěla dorotovat. Druhý porod v porodnici po 2,5 letech trval 1,5 hodiny, bolesti o hodně menší, vše hodně rychlé, ani jsem se nerozkoukala a šup byl venku.

shirilka
28. črc 2022

@sofi90 Myslím, že obecně nejvíce dělá hlava. Zkus se "domlouvat" s miminkem, že to všechno není jen na tobě ale hodně i na něm, jak bude chtít. První porod byl docela rychlovka od prasknutí vody byl malý na světě za 6.5h, bolest jako kráva ale prestala jako lusknutim prstů. Z druhého jsem nastupovala v nemocnici na vyvolávaný porod, na vstupním vyšetření mi udělali hemiltona a porod se rozjel v noci takže nakonec nebyla žádná tableta nutná a splnilo se mi přání rodit v noci, celkově to bylo kratší od první kontrakce za 6h, ke konci jsem už sice myslela že to nedám, ale motivovalo mě, že jak vyleze už to bolet nebude 😄 no, "kosmetické šití" bolelo tak, že jsem malem utekla z kozy a stahování po porodu byla taky chuťovka, oproti tomu porod byl fakt nic 😄

ondul
28. črc 2022

Me za par tydnu ceka druhy a desim se spis rychlosti. Prvni porod byl od samovolneho prasknuti vody z necele ctyri hodiny, od prvni rozeznatelne kontrakce za tri. Nerada bych rodila doma a koberci a doktorka rikala, ze to muze byt fakt fofr, ze rozhodne nemam doma na nic cekat a vahat.

limali
28. črc 2022

@sofi90 to sa nedá povedať 😊 prvý a druhý bol viacmenej zrovnateľný, čo sa týka bolesti ale priebeh bol úplne iný. Nič sa neboj to zvládneš. 😊❤️

barmil
28. črc 2022

@sofi90 druhý jsem měla delší a jako u prvního jenom křížové bolesti.

aaaa15
28. črc 2022

@sofi90 První porod trval 13h od prasknutí vody z toho 6h od 1. kontrakce. Druhý porod 21m po prvním trval 3 hodiny. Rovnou nastoupily silné kontrakce, v porodnici jsme porodila za 45minut po příjmu. Za mě byl druhý sice intenzivnější, ale ve výsledku lepší.

krasna_neznama86
28. črc 2022

@ondul to jsem měla já... Bála jsem se, že budu rodit doma, málem jsem rodila v Kolíně, ale v tu dobu mi to nenapadlo, myslela jsem, že to jsou poslíčci po Hamiltonu, nenapadlo mi, že 6 hodin po něm porodim

ekou
28. črc 2022

@myssmetanova a to jste se rozhodla dobrovolne pro normalni porod v ramci takoveho velkeho mimca? 🙂

lentilkah
28. črc 2022

Kazdy porod uplne jiny. U prvniho praskla voda, z celkovych 12 hodin jsem mela kontrakce tak 6 hodin, nic moc intenzivniho. Pak problemy pri tlaceni, syn mel spatne ozvy a musel ven klestema.
Druhy porod trval taky tech cca 12 hodin, ale rozjizdel se pomalu a ficak to byl az posledni cca 2 hodiny. Na par zatlaceni byla dcera venku.

slunicko1551
28. črc 2022

Já první rodila asi 4 hodiny, otvírala jsem se fakt rychle, i doktorka říkala ze jsem předehnala maminky, které už tam rodí dlouho. A přesto se bolest úplně v pohode dala vydržet. Ale teda já měla plnou hlavu knihy Hypnoporod, hrozne mi pomohla.

myssmetanova
28. črc 2022

@ekou Kdybych tu váhu věděla, tak bych radši šla na císaře. Den před porodem, mi pan doktor řekl, že nemá ani 3,5 kg. Se malinko spletl no 😅🤣🤣🤣.

fifinka2020
28. črc 2022

@sofi90 u mě byl druhý porod o dost méně bolestivejsi než prvni... když jsem o tom zpětně přemýšlela, říkala jsem si, že při prvním mě ta bolest hodně překvapila a zaskočila (jak to bylo poprve), kdežto při druhém jsem pořád čekala na tu strašnou bolest a nepřišla😉. A taky jsem měla obavy (první jsem hrozně dlouho a I zbytečně ležela na cekatelskem pokoji, a tím to i víc prozivala), tak jsem měla domluvenou dulu, která mi s těmi bolestmi pomůže... ale nakonec nestihla dojet 🙂.

andelka
28. črc 2022

Druhý a třetí stejné, co do bolestivosti jako první,ale kratší. V pohodě. První 9h, další po 5.

jana31990
28. črc 2022

@sofi90 Ahoj u dcery mi porod od prasknutí vody trval 4h a to kontrakce jsem měla asi až teprv poslední hodinu. Ale u syna jsem měla překotný porod od první kontrakce ani ne do hodiny byl na světě že pomalu ani sanitka mě nestihla dovézt do porodnice. Takže co se týče rychlosti porodu syn byl lepší ale zase na jednu stranu jak to bylo moc rychlé tak neměl dostatek kyslíku jelikož jsem to nestíhala udychat a co se týče bolesti tak bych řekla že u syna to bylo asi horšíale jde tam zas o to že to bylo zase až moc rychlé. Ale každá to má jinak někoho druhý porod bolí více a někoho třeba méně a nebo stejně jako první.

syslounek
29. črc 2022

Za mě byl ten druhý porod lepší. Lví podíl na tom teda měla PA, která se mi opravdu věnovala, poradila úlevové pozice a vlastně dítě odrodila sama, bez Dr.

ekou
29. črc 2022

@myssmetanova jo takhle 🙂. To je celkem dobra netrefa vahy. Ono by to asi moc nicemu nepomohlo, jelikoz ja mela predikovane velke dite (napsane i v prukazce cervene) a stejne se pak v porodnici divili co je to za cvalika 🙂

lachtanice86
29. črc 2022

Druhý byl horší, bolesti nejen krizové jako u prvního, ale i do břicha. A rychlejší? Vlastně jo. První jsem rodila 39,5hodiny. Druhou 24hodin a pak během 5minut na sál na akutní císař.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru