Poradil by mi někdo, prosím?

toml
12. lis 2021

Manželka se mi odstěhovala s dětmi (6) a (3) když jsem byl na služební cestě. Bohužel, jsem nebyl nejvzornější partner a manžel, práce až nad hlavu, po práci unaven a většinou nepříjemný a bohužel jsem neviděl manželky problémy a chyběl jsem když potřebovala mou oporu. Toto se v ní střádalo víc jak rok. Odešla s dětmi s tím, že mě nemiluje. Děti jsou závislé na nás obou a já bych je chtěl získat zpět. Nikdy jsem nebyl manželce nevěrný a vždycky je miloval a stále miluju. V manželské poradně jsme byli spolu jen jednou, bohužel jsem byl skrz práci slepý a problém neviděl a dál chodila sama což jsem nevěděl. Poradil by mi někdo, prosím . . .

malenka3
12. lis 2021

Začni cestu k nápravě. První co, uvědomit si, zda ji chceš zpátky nebo chceš bojovat jen o děti. Od toho by se měly odvíjet další kroky.

toml
autor
12. lis 2021

@malenka3 samozřejmě, že je chci všechny zpět, bohužel manželka říká že je pozdě 😞 nevím jaké kroky a kde začít . . .

zelenaesmolda
12. lis 2021

@toml
Jak dlouho to je co odesla?

klokanka31
12. lis 2021

@toml Otázka jestli tě nemiluje jen naoko, abys o ní pořádně zabojoval a všechno si uvědomil,nebo jestli našla útěchu u jiného...

malenka3
12. lis 2021

@toml no, podle toho, co píšeš, se manželka snažila dost a tys to neviděl. Udělal si nejspíš řadu chyb a jako první bys měl přijmout fakt, že pohár přetekl a možná už to nikdy nespravíš.
Pokud chceš mít nějakou šanci, začni u sebe. Žádné výčitky směrem k manželce, maximální pokoru, vrátila bych se k té manželské poradně, i kdybys tam měl začít chodit sám. Nastavit nějakou péči o děti tak, aby ony neodnášely vaše neshody. Spolknout vlastní ego a začít se snažit. Ona musí vědět, že s tím konečně chceš něco dělat a protože si ty její šance promarnil, musíš teď začít nejdřív sám. A doufat, že když ona uvidí, že jsi prozřel a snažíš se, tak ti tu šanci třeba dá a třeba do té poradny za čas zajdete zase spolu a vykřešete nějakou naději. Nebo minimálně cestu, jak být alespoň dobrými rodiči, kteří už nebudou partneři Ale každá výčitka, hádka, cokoliv zlého to podkope zpět, na to pozor.
Konkrétní kroky těžko radit, když do vašeho života nevidíme. Ale máte malé děti, stojí za to bojovat.

dashyyy
12. lis 2021

@malenka3 krásně napsané, jen bych doplnila hlavně žádné sliby a plané řeči, tady pomůžou jen skutky, aby fakt viděla, že to myslí vážně

zelenaesmolda
12. lis 2021

@dashyyy
A taky cas,netlacit na pilu

toml
autor
12. lis 2021

@zelenaesmolda jsem 14 dní na služební cestě a teď ve středu mi to oznámila. Takže návrat do prázdného domu 😔

zelenaesmolda
12. lis 2021

@toml
a kam odesla?ma sehnany byt nebo sla k rodicum?

orisek56
12. lis 2021

Já se jen zeptám. Říkala ti jasné, co ji vadí a co ji trápí, nebo se prostě teď sebrala a celou dobu si hrála na skryté signály? Ono řada chyb bude na tvé straně, ale i na její, ve vztahu nikdy není problém jen na jedné straně. Takže být trpělivý, chtít si promluvit, ale zase nedělat z ní paní bez chyby, tak jak to tu občas čtu. Musíte najít společně řešení a chtít na tom pracovat oba. Ještě mě napadá, že buďto se opravdu kousla a nevidí jiné východisko momentálně, anebo je to taky hra, ale i ta může vést k uvědomění si hodně věcí. Jediná možnost je snažit si s ní opravdu otevřené a bez emocí promluvit a zkusit se domluvit na společné spolupráci na zachrane vztahu. Ženská musí vědět a být ubezpecena opravdu bez vyvrtei, že chlapovi na ni záleží a že je pro něho tou nejdůležitější v životě. Ale i ona by měla dát to se najevo chlapovi.

levandule_k
12. lis 2021

Jaké manželčiny problémy jsi neviděl? Jak často jezdíš na služební cesty? Být 14 dní na služebce pravidelně je pro vztah zátěž? Žádost o rozvod podala?

Zkus se s ní domluvit na péči o děti, ať se mezi vámi stane cokoliv, děti by to měli odnášet, co nejméně.

eviicka
12. lis 2021

@orisek56 no vzhledem k tomu, že chodila do poradny, tak to asi skryté signály nebyly... Jinak ale souhlas.

Těžko radit, nevíme jak to máte, jaká je ona, jak moc je tvoje práce důležitá, abys vás uživil... Je možné, že toto bylo pro ni poslední možné východisko, abys konečně otevřel oči. Pokud ano, tak je měj opravdu otevřené, žádné sliby, ale skutky

toml
autor
12. lis 2021

@zelenaesmolda zatím nevím

orisek56
12. lis 2021

@eviicka no jo, ale do poradny chodila, sama o čemž prý už pak nevěděl... Ale to je jedno, efekt je ve výsledku stejný, to máš pravdu.