2,5 roku a čůrání venku. Jak to naučit?

25. dub 2024

Ahoj, prosila bych ho radu. Doma chodí dcerka sama a v pohodě na nočník. Sama si teda neříká a na otázku, jestli chce čůrat odpovídá vždy ne, ale sama od sebe na nočník jde. Občas jí teda musím připomenout, ať si sundá tepláky.
Plínku dávám jen na noční spánek, občas odpolední. Během odpoledního spánku nebo večer využije, že má plínu a vykadí se.
Venku byla párkrát bez plíny, ale i když chce čůrat do trávy, tak jí to nejde a radši to pustí do kalhot. Buď mám jedny náhradní nebo jak se počůrá, jdeme hned domů. Střídá se jí období, kdy chodí hezky čůrat s obdobím, kdy nutně vyžaduje plínku po celý den.
Teď pomohlo říct, že plínky mají jen miminka a ona už je velká holka a zjistit jí, že už na nočník chodila a šlo jí to. Na to slyší a posledních pár dní se plíny vzdá.

Ale jak naučit na čůrání venku? Plus jsme docela aktivní a často jezdíme autem, chodíme na kroužky, na návštěvy, výlety, ... .
Když jí dám plínku nebo má pod sebou nepromokavou podložku, tak to pustí, neřekne si a nočník jakoby neexistoval, i když ho má vedle sebe.
Má někdo, prosím, nějakou radu?
Děkuji.

klokanka31
25. dub 2024

S tím čůráním venku - prostě vždycky jí vzít někam na normální záchod...Třeba se venku stydí...

kristyn86
25. dub 2024

@klokanka31 Tak to by se mi dite pocuralo nez bych nasla wc 😀 A fuj,nez verejne wc nekde,to radsi trava. U nas,kdyz se reklo curat,tak se muselo curat. Doporucuji plenku sebrat a uz nedavat. Nedat ji jinou moznost a nemast ji. Po spani hned sundat,aby nemela sanci se tam vykakat. A s sebou ven brat vic nahradniho obleceni nez jedny teplaky. A zkouset a zkouset.

eva879
25. dub 2024

Zkuste cestovní nočník Potette plus, prodává se i se silikonovou vložkou.

autor
25. dub 2024

@klokanka31 tak to by neprošlo vůbec. Doma má nástavec a bez něj se nevyčůrá. Navíc dává teď přednost nočníku, má ho blíž.

@kristyn86 Říkala jsem si, že když se počůrá do kalhot, tak si spojí to, že půjdeme domů, tak třeba bude mít větší motivaci zkoušet na tu trávu.
Před 2 týdny se pokadila do kalhot. Na nočník pak ani nesedla a bylo vidět, že jí to vadí a měla strach, ze i přes plínku bude mít mokrý kalhoty. Nechtěla jsem, aby měla blok. Poslední 2 dny se mi daří mít plínu opravdu jen na spaní a přes den doma bez.
A proto právě řeším, jak s ní venku a aby zvládala i cestu v sedačce a následně jak na výletech třeba v zoo apod.

@eva879 kouknu na něj, děkuju.

cilkat
25. dub 2024

A čůrat venku tak, že by si vám sedla "do náruče" jste zkoušeli? Ono ten dřep může být koordinačně složitý, zvlášť za předpokladu, že musí ještě hlídat kalhoty u kolen, aby je nepočůrala... Možná je problém fakt jen v rozdílu sed x dřep.

palja
25. dub 2024

U první dcery jsem používala mobilní nočník, taky nechtěla chodit venku. Nechtěla čůrat venku ani když jsem jí zvedla. Pak si sama drepla a šla je stromu cca ve 4 letech.

https://www.nejbaby.cz/p/cestovni-nocnik-redukc...

eviicka
25. dub 2024

Muj syn měl pár měsíců po odplenkovani fázi, kdy to jinak než do nočníku neuměl pustit (ani se nepočural, zkrátka zadržoval za každou cenu). Vozidla jsem sebou skoro všude nočník, jak se oteplilo (bylo to přesně na čarodějnice) tak se to zlomilo. Může ji vadit i ten chlad.

te_reza
25. dub 2024

Venku jsem držela, takhle malá ten podřep asi nedá. Vždycky jsem se snažila najít místo stranou, ale jednou nám vyšel i kanál na náměstí 🤣

autor
25. dub 2024

@cilkat
@te_reza taky držím, ale jak ji nad zvednu, tak hned říká, že "nejde".

cuuza
25. dub 2024

Důležité je na taky co se čůrá, vybrat správnou kytičku a tu zalít 😀

ondul
25. dub 2024

Já prostě držím za stehýnka a vybere si jestli chce počůrat kytku, strom...

andyna85
25. dub 2024

Dcera taky nechtěla čůrat venku. Jednou když jsme šly na procházku do pole, jsem jí ukázala, jak čůraj holky. Udělali jsme z toho legraci, hledali kytičku nebo broučky, který počůrá a bylo po strachu. Ale taky jsem jí dlouho přidržovala.

autor
25. dub 2024

@cuuza
@ondul
@andyna85 ano, taky jí nechávám vybrat, co počůrá. U ní je úspěch to, že to chce vůbec zkusit, ale jakmile jí přidržím, nadzvednu, tak nic. Řekne, že jí to nejde a do pár minut se počůrá do kalhot. I když jsme to do trávy zkoušely třeba 2 - 3 krát.

pampelina18
28. dub 2024

Tak ji to ukáž, se jdete vyčůrat spolu. Děti se učí i napodobou.

martinka0209
28. dub 2024

Přivolat k tomu babičku,je to vtipné,ale jednou šla malá s babičkou do města beze mě,já zabalila náhradní oblečení,do té doby to venku nešlo čůrat,ani na kytičky čůrat nechtěla,no a pak babičce řekla ,že chce čůrat a stihly to,žádné počurané věci,babička zpocená,jak sní běžela na travičku rychle😂,ale jak jsem měla obavy tak to zvládly