Moře začátkem června. Kam?

25. dub 2024

Dobrý den, jdu k vám pro inspiraci, rady, postřehy, doporučení. Prostě chci poradit. Máme dvě věčně nemocné děti (18 měs.a 6 let) a potřebují alespoň na týden k moři, u staršího to alespoň na nějaký ten měsíc pomohlo. Bohužel červenec a srpen to má manžel v práci špatné s dovolenou, později jet nechceme kvůli prvňáčkovi. Takže nám opravdu zůstává jen ten červen.
Potřebujeme co nejkratší let, se dvěma dětma jsme ještě neletěli, tak aby jsme to my i spolucestující přežili...
A moje otázka: kam na začátku června? Byli jste? Jaké bylo počasí a teplota moře? Jeli by jste v tuhle dobu znovu? Budu ráda i za konkrétní doporučení.
Se staršíma dětma bych letěla Egypt, ale s tak malým si netroufám...

konidana
25. dub 2024

My nejsme moc na vedro, cerven uz je dobrej vsude... chorvatsko, italie, recko, turecko, bulharsko, cerna hora, albanie, sicilie ... jezdime teda autem. Jen na Kanarech jsme byli jednou letecky (na vanoce)

vendes
25. dub 2024

Byli jsme loni v půlce června v Bulharsku (Burgas) a bylo to brzy, moře studené.

levandule_k
25. dub 2024

Byli jsme loni na Rhodosu v půlce června odlet cca 12.6., moře bylo osvěžující, pro mě lehce otužující koupat se dalo, ale já mám radši, když je jak čaj. Místní říkali, že na jaře dlouho pršelo a všechno je zpožděné o tři týdny, že normálně v tuhle dobu bývá větší teplo a moře už jak čaj. Já jsem s tím počítala, že to nemusí být ideální.

lv
25. dub 2024

V červnu bylo moře jako kafe, v Turecku

j.a.n.i
25. dub 2024

Byli jsme v půlce června v Bulharsku a Albánii a jako na koupání to v moři bylo, ale oproti srpnu, to prostě studené bylo. Ale s ohledem na cenu a málo lidí akceptujeme chladnější vodu... Ideální by bylo září, ale nechci kvůli škole stejně jako vy.

moudivlacek
25. dub 2024

v červnu to bude v pohodě, jezdívali jsme itálie konec května a teplíčko bez problémů

zuzazidkova
25. dub 2024

Byli jsme v Řecku a bylo teplo, i moře bylo fajn… ale ja bych volila Turecko, to je jistota, my tam jezdime v červnu a počasí vždy super a moře teplé

elinka90
25. dub 2024

Djerba

marketa1218
25. dub 2024

My letíme teď v květnu do Egypta, všude v Evropě je podle mě ještě zima , ale s takovým prďolou bych do Egypta také neletěla.

gruyerre
25. dub 2024

Pokud by vám nevadila trošku studenější voda, tak Řecko (ale třeba bude i tam brzy prohřáté). Jestli chcete co nejteplejší moře, tak bych zvolila Turecko.

veronicka89
25. dub 2024

Ja bych jela kypr

jinuska
25. dub 2024

Jih Italie, Spanelsko, Tunis, Turecko. Pracuji v CK Fischer a Exim, klidně se ozvěte, pomuzu a doporucim -jindriska.remkova@dertouristik.cz.

blondynka400
25. dub 2024

V červnu je asi nejlepší volba Turecko (Turecká riviéra, nebrat Egejskou), dále pak Kréta, případně Kypr. Případně pak jižní Španělko (Almería, Málaga) či Baleáry (Ibiza, Menorca, Mallorca)

veronicka89
25. dub 2024

@blondynka400 baleary v cervnu nejsou idealni

blondynka400
25. dub 2024

@veronicka89 v čem nejsou ideální? .-)

journals
26. dub 2024

Loňský červen Kos - moře příjemné i pro zmrzlé. Letos jsme vybrali Mallorcu, věřím že i tam bude moře dobré. Ale náš mladší 21m nemá narozdíl ode mě s teplotou vody problém a vleze kdykoliv kamkoliv 😁

autor
26. dub 2024

Takže zatím vede Turecko. Potom asi Řecko. Koukala jsem i na Kalábrii. Španělsko nějak vystřelilo ceny. Schválně nechci psát, kolik chceme investovat, někdy se prostě zadaří nějaká pecka 😉 Musím být ale rozhodnutá pro destinaci a tam potom hledat. S dětma chceme all inclusive, protože třeba nemusí chutnat a zaplaťte oběd a pak dítě hladové. 🤦‍♀️

veronicka89
26. dub 2024

@blondynka400 teploty nejsou vysoke, a ceny nejsou nizke ... je to moc risk... neni to vhodna destinace na zacatek cervna

autor
26. dub 2024

Vždycky jsme všude byli druhá polovina září (Mallorca, Djerba, Andalusie, Kréta), začátek října (Turecko)... A teď musíme změnit na červen. Myslím, že počasí by mohlo vyjít, ale to moře bude opravdu osvěžující. Malá ještě u moře nebyla a tuším, že jí bude úplně jedno, jestli je to polívka nebo kolem plavou ledové kry. Horší to je se starším. Nejsme pro bazény. Bez dětí bych riskla kde co, ale s takhle malýma musím opravdu přemýšlet. Třeba Djerba se mi strašně líbila (řasy nejsou až taková katastrofa, jak kolikrát čtu), ale s tou malou fakt nevím. Všude všechno chytá, padá na zem a co si budeme povídat, oni i když mají nový hotel, tak tam trčí drát, tam vypadávají dveře z pantů, teče záchod a co? 😁

autor
26. dub 2024

@elinka90 Byli jste na Djerbe v červnu? Váhám... Mě se tam líbilo moc, ale s těma dětma... 🤷

blondynka400
26. dub 2024

@veronicka89 nemůžu úplně souhlasit, nebo jen malá vždy štěstí, což ale při počtu návštěv není úplně pravděpodobné. Cena je třeba oproti Turecku někde jinde, ale to se tu neřešilo, navíc i tam se dá v červnu najít slušný poměr cena/výkon

blondynka400
26. dub 2024

Jestli řešíš hlavně teplotu moře, tak určitě Turecko. Tam je to i ohledně stravy pro děti ideální (stejně tak jako Španělsko). Třeba v Řecku když byly holky malé, byl dost problém s jídlem, vůbec jim nechutnalo a dost často to skončilo na suchých těstovinach.

sorboni30
Autor odpověď smazal
Zobraz
sorboni30
26. dub 2024

Synové jsou astmatici a alergici. V 5 letech byli poprvé u moře v Turecku. Měli silnou alergii na slunce. Museli chodit z pokoje jen v podvečer.. v noci horečky. Minulý rok v jejich už teď 9 letech byli zase, podruhé v Turecku a alergie už v klidu.. užili si tobogány, bazén..more jim nic moc neříká. Hlavně byli v letadle v klidu. Zato říkali, že tam byly malé děti a celou cestu rvaly.. lidi nas..ní vylezli z letadla, že zpátky s nima neletí. Takže bych si asi dobře rozmyslela cestování s malými dětmi. Ono totiž když malé děti pláčou, málo kdo ví, že mají bolesti uší kvůli tlaku, jsou zmatene a není jim dobře.

tereza0111
26. dub 2024

Asi bych volila Kypr nebo Kretu. Turecko taky pujde, ale treba nase deti jsou vyzable zmrzliny, takze jak more neni jak caj, tak tam nevlezou a jdou do fialova.. Kazdy tyden navic bude znat

autor
26. dub 2024

@sorboni30 Tak může se stát, že malá bude mít taky alergii na sluníčko, ale to zavřená doma nezjistím. Starší nemá problém. Ten letěl poprvé v 1,5 letech do Turecka a nikdo ani netušil, že je v letadle. Ve 2,5 byl na Krétě. Při cestě zpět byl unavený, plakal asi tři minuty při nástupu do letadla. S jídlem nikde opravdu problém neměl a na těstovinách nebyl. K moři létáme kvůli moři.
Ano, malá se může v letadle chovat jinak než starší, to dopředu nikdo neví. Že v letadle nejen děti bolí uši a je to nepříjemné, se všeobecně ví. Když se o tom ví, tak většinou s tím jde něco dělat, minimálně to zmírnit. Prso vždy pomohlo.
Sama chci prožít let i dovolenou v klidu a nechci nikomu nic znepříjemnit. Proto chci zvolit krátký let a krátký transfer.

blondynka400
26. dub 2024

@tereza0111 v Turecku je moře v červnu rozhodně teplejší (Turecká riviéra), než Kréta a Kypr

autor
26. dub 2024

@blondynka400 Nejlepší jídlo je v Maďarsku 😋 Jen jim chybí to moře... Ale termály o nějakém školním volnu jsou jasné 😁
Z mořských zemí mi nejvíce chutnalo na Mallorce, potom Turecko (to byl ale fakt super hotel), Kréta a Djerba. Egypt jak kde. Vůbec mi nechutnalo v Maroku. O jídlo se nebojím, spíš ať opravdu nemrzneme. Na Krétě jsme byli ke konci září a dost lidí nás zrazovalo. Moře opravdu teplé, vzduch 38. Až to bylo kolikrát moc. Den odletu se zatáhlo, strašná bouřka a ochladilo se na 16 stupňů! Jedni nám pak psali, že skoro nevlezli do moře, studené, vlny, a bylo max 25 stupňů. Jsou to prostě zrádné termíny. Proto chci poradit.

tereza0111
26. dub 2024

@blondynka400 je to vesmes stejne, treba dneska je more na Turecke riviere 17, sever Kypru 20,5. Kreta stejne jak Turecko. Asi jsou vsechny tyhle oblasti v cervnu celkem na jistotu

vrabcak0007
26. dub 2024

Ja teda klepala kosu v mori zacatkem cervna i v Turecku - Antalya. Pocasi super - 33st, bazeny okolo 25st, to se dalo odpoledne, ale do more jsem nevlezla.